Mikä ihmeen vesipäivä?

Mikä ihmeen vesipäivä?

Onko sinulla joskus ”BHD” bad hair day, huono hiuspäivä? Hiukset ei tottele, takkuaa, hilseää, nuolee päätä? Ja onko joskus kantautunut korviisi vesipäivät? Miten nämä liittyvät toisiinsa?

Vesipäivät ovat aikoja, jolloin kannattaa tehdä sitä ja ei kannata tehdä tätä. Vesipäivien seuraamisesta on se hyöty, että sillä voi parantaa tuloksia niin hiustenhoidossa kuin pyykinpesussakin. Kodinhoidossa ja vaikka millä elämänalueilla, joissa vesi yhtään mukana. Se säästää vaivaa, aikaa ja rahaa. Mikäs sen mukavampaa!

Vesipäiviä ovat kaikki eläinradan vesimerkin päivät eli rapu, skorpioni ja kalat -päivät. Vaikka ne ovat tunnelmaltaan erilaisia, niitä yhdistää kuitenkin se, että ne kaikki suosivat tiettyjä toimintoja. Tämä perustuu tietenkin pitkään kokemukseen ja se on erittäin helppo itse omassa elämässään huomata.

Vesi käyttäytyy eri tavalla kuunkierron eri vaiheissa

Kasvavalla se ravitsee ja kasvattaa, vähenevällä liuottaa. Vedellä on monta tehtävää ja se tekee niitä eri tavalla eri vaiheilla. Vesi ravitsee, vaikuttaa ja kosteuttaa.

Kasvavan kuun vesipäivät ovat erilaisia kuin vähenevän kuun. Otan esimerkiksi pyykinpesun, se kun on arkityötä, jota jokainen joskus tekee. Tulokset ovat erilaisia eri aikojen pesusta. Oletko huomannut? Kasvavalla kuulla pyykki vesipäivinä kuivuu kaikkein huonoiten, alkaa helposti haista, eikä puhdistu kunnolla pesuaineista. Silloin pesu muina kuin vesipäivinä on parempi idea, jos pyykkiä on pakko pestä.

Vähenevällä kuunvaiheella vesipäivät ovat ihan parhaita pyykkäykselle. Lika irtoaa helposti, vesi vie sen mennessään, pyykki puhdistuu vähällä vedellä ja pesuaineella vaivattomasti ja kivuttomasti. Tarhat katoavat kuin kuiskaamalla ja pyykki on raikasta ja kuivuu nopeasti. Pesee pois minkä vain lian.

Entä hiukset sitten?!

Hiusten hoidossa eri vesipäivät ilmenevät eri tavoilla. Kuu Ravussa on vesipäivänä hiuksia takkuuttava ja kuivattava. Silloin pestyistä hiuksista tulee siis kuiva takkutukka, jonka selvittäminen katkoo hiuksia vielä lisää.

Kuu Skorpionissa on vesipäivänä hiuksia liimaava. Tälle on termi ”lehmännuolema” varsin osuva, sillä hiukset litistyvät pitkin päätä eivätkä tottele mitään kohotuksia tai laittamista.

Kuu Kaloissa on vesipäivistä kaikkein huonoin. Silloin pestyihin hiuksiin syntyy helposti hilsettä ja päänahka ärtyy ja kutisee.

Tarkkaile itse hiustenpesujesi seurauksia ja katso miten omat hiuksesi käyttäytyvät. Eroja on, vai mitä?

No jos kerran vesipäivät ovat noin huonoja hiuksille, mihin vesipäivät sitten sopivat?

Nyrkkisääntö: silloin kun ei ole ollenkaan hyvä pestä hiuksia, silloin on PARAS AIKA KASTELLA HUONEKASVIT ja pestä pyykkiä. (Pyykinpesulle koko vähenevä kuunvaihe on hyvä, vesipäivät vaan parhaat)

Kaikenlainen lika pinnoilta, lattioista, seinistä, mistä hyvänsä irtoaa myös vesipäivinä vähenevällä kuulla kuin huokaisemalla. Vähällä vaivalla ja helposti.

Tulevat vesipäivät on helpointa tarkistaa Wanhan Ajan kuukalenterista tai Yläkuun terveyskalenterista. Ravun, Skorpionin ja Kalojen merkkien kohdalla on lisäksi vesipisaran kuva, joten ne on helppo löytää. Kuukalenterista minäkin ne katson, ei niitä tavallisesta kalenterista näe. 

Halutessasi saat kalenterin lisäksi tilattua myös viikkokirjeet, jossa on koko viikolle kerrallaan aina otollisimmat toimet. Muistathan myös liittyä postituslistalleni esimerkiksi tämän sivun alaosassa, niin saat heti Kuutiedon tiivistelmän ja jatkossa tiedon uusista blogijulkaisuista.

Vesipäiviä sitten tunnustelemaan ja tuloksia vertailemaan!

Kommentit