Maapäivinä talous ja iho kukoistamaan!

Maapäivinä talous ja iho kukoistamaan!

Koetko joskus sellaisia päiviä, jolloin on tosi vaivatonta tarkastaa tiliotteet, tehdä kuukausibudjetti, löytää herkulliset reseptit ja nauttia kotonaolosta? Tai että on helppoa työskennellä järjestelmällisesti ja saada paljon aikaan? Tai että on jalat tukevasti maassa ja pää harvinaisen selkeä? Vastaus saattaa löytyä maapäivistä.

Maapäiviä ovat kaikki eläinradan maamerkin päivät eli härkä, neitsyt ja kauris -päivät. Vaikka ne ovat tunnelmaltaan erilaisia, niitä yhdistää kuitenkin se, että ne kaikki suosivat tiettyjä toimintoja. Maapäivät ovat aikoja, jolloin järkevä, sinnikäs ja jalat maassa olevan tekemisen tulokset kantavat kauas ja ilahduttavat pitkän aikaa silloinkin, kun tuntuu joltain ihan muulta kuin järkevältä. Niiden seuraamisesta on se hyöty, että sillä voi parantaa tuloksia kaikessa tärkeässä tekemisessä ja saada paljon aikaan. Mikäs sen mukavampaa!

Härkäpäivänä talous kuntoon, Neitsyt-päivinä kampaajalle ja Kauris-päivinä ihon ja kynsien hoitoa

Härkäpäivät niin kasvavalla kuin vähenevälläkin kuulla ovat oivallisia taloustilanteen tarkastelun ja suunnittelun päiviksi. Myös hyvä ruoka ja juoma tuntuvat erityisen mukavilta. Hammaslääkäriin ei pidä silloin mennä, varsinkaan alahampaiden käsittelyihin. Tulos ei kestä.

Neitsytpäivät ne vasta ihmeellisiä ovat! Jos silloin otat permanentin, kiharruksen tai leikkauksen hiuksiisi, mallista tulee kaunis ja kestävä, vaikka hiukset kasvavatkin. Jos teet tämän kasvavalla kuulla, hiukset kasvavat nopeammin ja vähenevällä kuulla malli kestää kauemmin, koska hiukset kasvavat hitaammin. Puutarhassa ja pihalla neitsytpäivät ovat työpäiviä, jolloin mitä teetkin siellä, tulosta syntyy. On helppo työskennellä järjestelmällisesti ja seurata suunnitelmia.

Kaurispäivät ovat kaikkein muodollisimpia. Silloin ei haihatella. Koska kaurispäivät herkistävät polvet, ihon, nivelet ja kynnet, mikäs sen parempi kuin hoitaa niitä silloin! Nyrkkisääntönä voi pitää, että kasvavalla kuunvaiheella (kuten vaikka juuri nyt) ihon rasvaaminen, öljyäminen, ravitseminen, voiteleminen, seerumilla hoivaileminen, eri aineiden imeyttäminen hoitaa pitkän aikaa. Tuoksuvalla öljyllä itsensä hemmottelu ravitsee myös mieltä. Kuorintaa eikä syväpuhdistusta kannata tällöin tehdä, koska nyt poiskuorittu kasvaa takaisin ja iho paksuuntuu.

Vähenevällä kuunvaiheella ihon hoitaminen kuollutta solukkoa poistamalla suolakylvyllä ja muilla kuorinta-aineilla elvyttää ja kirkastaa ihon niin kasvoilla kuin vartalollakin. Vaikka vähenevän kuun päivät ovat hyviä ihokarvojen poistamisen aikoja, kaurispäivinä ei kannata, sillä poistamistavasta riippumatta iho ärtyy. Tämän vuoksi myöskään tatuointeja ei voi suositella kaurispäivien toimiksi.

Kynsiä kannattaa aina hoitaa kaurispäivinä, olkoon kuunvaihe mikä hyvänsä. Viilaus, leikkaus, muu muotoilu auringonlaskun jälkeen. Kynsistä kasvaa kovat ja vahvat. Sisäänkasvanutta varpaankynttä pitää kuitenkin leikata vain kasvavalla kuulla, muuten se kasvaa jatkossakin väärin. Jos Kauris-päivät jäävät hyödyntämättä, ovat hyviä kynsienhoitopäiviä myös aina kaksi päivää ennen kasvavaa puolikuuta, viisi päivää puolikuun jälkeen, täysikuusta viiden päivän päästä sekä vähenevästä puolikuusta viiden päivän päästä. Tämä on huomattu monessa ja pitkän ajan kuluessa. Järkkymättä ja vakaasti.

Mistä maapäivien ajankohdan voi tarkistaa?

Katso Wanhan Ajan kuukalenterista tai Yläkuun terveyskalenterista. Härän, Neitsyen ja Kauriin merkit tunnistat varmuudella esimerkiksi katsomalla kalenterin takalehdeltä. Terveyskalenteriin on puolestaan merkitty kaikki hyvien vahvojen kynsien kasvattamisen käsittelypäivät kynsisaksilla. Jos siellä lukee S tarkoittaa se sormia ja jos V niin varpaita. Kuukalenterista minäkin ne katson, ei niitä tavallisesta kalenterista näe. 

Voit tilata kalenterin lisäksi viikkokirjeet, jossa on koko viikolle kerrallaan aina otollisimmat toimet. Muistathan myös liittyä postituslistalleni esimerkiksi tämän sivun alaosasta, niin saat heti Kuutiedon tiivistelmän ja jatkossa tiedon uusista blogijulkaisuista.

Maapäiviä sitten tunnustelemaan ja tuloksia vertailemaan!

P.s. Lue myös aiempi kirjoitukseni vesipäivistä!

Kommentit