Helli herkistynyttä jalkoväliä skorpionikuukautena

Helli herkistynyttä jalkoväliä skorpionikuukautena

Kuunkierto herkistää kaikki kehonosat kiireestä (päälaesta) kantapäähän, aina samassa järjestyksessä kuukaudesta toiseen parin kolmen päivän ajaksi. Vuodenkierto tekee saman aina kuukauden ajaksi. Tämän huomasi jo Hippokrates 2500 vuotta sitten. Hänen sanotaan ohjeistaneen, ettei teräksellä pidä koskeman sitä kehonosaa, joka kulloinkin on herkistyneenä. Toisin sanoen leikkauksia ei pidä tehdä siihen kehonosaan vähenevälläkään kuunvaiheella, joka on herkistyneenä.

Herkistyneessä kehonosassa hoito usein pahentaa vaivaa

Koska nyt olemme syvällä skorpionikuukaudessa, tuonne 21.11. asti herkistynyt kehonosa on jalkoväli. Tälle ajanjaksolle (23.10. - 21.11.) on tyypillistä, että kaikki vaivat sukuelimissä, virtsatiehyeissä, kohdussa, munasarjoissa, eturauhasessa ja kiveksissä ilmoittavat itsestään, jos niitä on. Ja ah ne endometrioosikivut! Lisäksi kaikki jalkovälivaivat ovat sellaisia, että ensin ne kytevät kauhean pitkään ja sitten tulee neronleimaus, hoidetaanpa niitä juuri marraskuussa! Hirvittävän huono yhdistelmä, sillä hoidosta tulee pahempi kuin vaivasta. Esimerkiksi eturauhasen höyläyksestä ei yleensä seuraa mitään ihmeellistä, mutta marraskuussa tehtynä isona riskinä on impotenssi, kun ”ups, lipsahti”. Tai kolme naista menee päiväkirurgiseen kohdunpoistoon täysikuun alla marraskuussa ja sen sijaan että lähtevät iltapäivällä kotiin niin makaavat neljä päivää teholla veritiputuksessa jokainen, kun vuoto ei lakkaa niin millään.

Kyllä, marraskuu on kuoleman, mysteerien ja seksin kuukausi. Mitä tahansa elämän aikana onkaan tapahtunut, muistot nousevat pintaan. Onko jotain käsiteltävää? Anteeksiannettavaa? Irtipäästettävää? Antaudu käsittelemään niitä, elämäsi kevenee ja olosi paranee. 

Hemmottele itseäsi istumakylvyllä

Haluatko hoitaa naiseuttasi? Tulevana viikonloppuna sunnuntai 12.11. on vuoden paras päivä istumakylvylle, joka hoitaa lantionpohjaa ja sukuelimiä. Se on skorpionikuukauden skorpionipäivä ja vanhan kuun viimeinen päivä. Keho puhdistuu tehokkaasti ja olo uudistuu. 

Tee näin:

1) Valmistele oma ihana hemmotteluhetki. Laita tuoksulyhtyyn mieleistäsi eteeristä öljyä ja tuikku palamaan. Tee soittolista lempimusiikistasi. Sytyttele kynttilöitä huoneeseesi.

2) Valmista isoon vatiin tai kuhnealtaaseen kylpy. Laita yrttien (poimulehteä, vadelmanlehtiä, siankärsämöä, valkopeippiä, timjamia, oreganoa, mitä tiedätkin) päälle kiehuvan kuumaa vettä.

3) Anna hautua hetki (n 10 min) ja kun sopivaa, istu siihen. Laita soittolistasi soimaan.

4) Vuoraa lantiosi ja itsesi ympärille kunnon teltta isoista pyyhkeistä ja vilteistä, niin että lämpö pysyy mahdollisimman hyvin. Istu ja nauti. Voit juoda vaikka kupposen kuumaa poimulehti- tai siankärsämöteetä.

5) Kun vesi on jäähtynyt, nouse pois ja kuivaa itsesi. Tämän jälkeen voit tehdä mitä tahansa muuta mukavaa keksitkään. 

Joka kuukausi eri kehonosa hyötyy oikea-aikaisesta ja oikeanlaisesta hoidosta ja kärsii rasituksesta, joihin leikkauksetkin kuuluvat, vaikka niillä on perusteltu tarkoitus. Kirjoittelen näistä kaikista viikkokirjeissä, joita voit tilata tästä. Lisätietoa aiheesta löytyy myös tulevasta kirjastani. Jos haluat olla ensimmäisten joukossa kuulemassa sen ja muiden tulevien kirjoitusteni julkaisusta, liity mukaan postituslistalle

Kommentit